Uppdatering, Stockholms parkering

Vi har den 23 mars slutfört monteringen av texter och logotyper till Stockholmsparkering på Parkeringsgaraget Kungsbro. Vid samma tillfälle levererade vi 38 st. individuellt utformade målningsschabloner i olika storlekar. Dessa tog vi fram i en specialvinyl som kunden har provat på plats för att utvärdera om de fungerar med befintlig väggfärg. Dessa skall monteras och målas på olika platser med hjälp av Wilh. Lindéns Målerifirma AB för att visa hänvisningar om färdväg, våningsplan mm

Här är lite bilder från detta projekt..




Vi har även fått fin respons från arkitekten som hittade oss, som vi blev väldigt glada över;

Jag hittade Clarex på nätet då jag sökte en schablontillverkare. Mina krav är höga, hemsidan med referensprojekt gjorde ett bra intryck och jag bestämde mig för att prova. Schablonerna skulle användas i ett parkeringshus där piktogram och texter är väldigt detaljerade och knepiga att få till på ett snyggt sätt. Efter att ett annat företag misslyckats ser det ut som om Clarex klarat av uppdraget, både jag och måleriet är nöjda. Vi kommer fortsätta jobba med er i både exteriöra och interiöra skyltsammanhang.   


________________________________________


Mikaela Lagerwall, Arkitekt SAR/MSA


w e s t e r + e l s n e r

Sergels Torg 12, 111 57 Stockholm


 


Trevlig torsdag / Maria


Skyltar till FN-förbundet

Vi är glada att meddela att de akrylskyltar som svenska FN-förbundet har beställt av oss nu är klara för avhämtning. Efter att vi diskuterat med kunden om vilken typ av skylt som skulle passa bäst baserat på de grundförutsättningar vi fått, enades vi om att lasergravera två mötesrumsskyltar - Generalförsamlingen och Säkerhetsrådet - samt en graverad skylt och en digitaltryckt skylt med logo FN-förbundet. Vi kommer inom kort även att kunna meddela kunden att den kupade emaljskylten som de också har beställt är klar för avhämtning. Vi har något längre leveranstid på emaljskyltar av gammalt klassiskt snitt.

/Robert




Sony Music

Vi har för tillfället en beställning från Sony Music, som avser lite olika skyltar, t.ex en väggskylt av akrylglas, graverade rostfria skyltar med epoxydekaler på m.m. 
Beställaren av detta har gett oss fint beröm som vi blev väldigt glada över, se nedan.


Jag hittade clarex med hjälp av Google och eftersom att jag tidigare jobbat med Clarex så visste jag att dom är duktiga på det dom gör.

Jag har tidigare använt Clarex vid framtagning av skyltar och stripening av bilar.

Det känns skönt att beställa av ett företag man tidigare vet har gjort ett bra jobb.

Att dom sedan låg i paritet med övriga skyltmakare rent pris mässigt var bara en bonus. /Christofer



/Maria


Schabloner till Stockholms Parkering

Idag har vi fått in div. beställningar, men en lite större är att göra schabloner och fönsterdekor åt parkeringshuset Kungsbron, Stockholm parkering. Två våningar ska målas med hjälp av ca 40 st schabloner.  Detta kommer att målas av en målerifirma och vi ska ta fram allt material.
Vi fick förfrågan att hjälpa dem att möjliggöra detta efter att de hade sökt hos olika firmor efter schabloner som var möjligt att använda på husets väggar och var möjlig att använda även för de små detaljerna. Vi kunde hjälpa dem, vilket de tidigare ej hade kunnat, då Patrik hos oss hade ett bra förslag på en lämplig vinyl för ändamålet.
Så nu ska vi, planerat redan på fredag hjälpa till att färdigställa detta arbete.
Återkommer med lite bilder och uppdateringar om detta.
/Maria

Fredag 080313

Så nu var det äntligen fredag, tänkte bara berätta en liten rolig sak som hände precis, Oliver som jobbar hos oss hade på sin lunch promenerat förbi ett företag som vi gjort frostade glaspartier till för några år sen, men nu har det företaget flyttat och en blomsterbutik flyttat in...  Som inte vill ha kvar dessa frostade glaspartier och var i full gång i att ta bort dem, Oliver stannar upp och vill ge råd, eftersom han ser att personen som försöker ta bort dem gör fel och kommer eventuellt repa rutorna. Och säger även att det är vi Clarex lite längre ner på gatan som monterat och hjälpt den tidigare kunden med just denna frostning på rutorna. Oliver har jobbar i skyltbranschen i över 18 år så han kan nästan kallas expert på allt som har med skyltar och fönster dekorer att göra. Men personen säger bara surt till Oliver, du behöver inte lägga dig i detta, jag vet vad jag gör. Tråkigt tycker jag att inte folk kan ta emot råd när man erbjuder det snällt.

Hoppas alla får en riktigt Trevlig Helg!

/Elisabeth



Arbetet fortsätter med banderollerna...

Ännu en dag på Clarex, det är torsdag och vi närmar oss helgen, här kommer lite bilder med arbetet med den stora banderoll beställningen till Monier, jag smög omkring i lokalen och tog lite bilder. På den första bilden ser ni Simon, som arbetar med storbildsprintern som trycker banderollerna. Den andra och tredje bilden, är det Bosse som monterar på Öljetterna. Den fjärde bilden föreställer öljetter som vi monterar på banderollerna. Den sista bilden , är de banderoller som väntar på att få öljetter. /Elisabeth
 

Just nu på Clarex

På Clarex ser dagarna alltid olika ut, vi har alltid nya arbetsprojekt pågång och beställningar varierar stort i skyltsorter och utföranden. Vi utför arbeten åt större och mindre företag, i större och mindre upplagor, och skyltarna kan vara vadsomhelst i skyltväg. 

Detta kommer att kunna läsas om och ses i bilder, i denna företagsblogg. Här kommer vi att skriva om vårt dagliga arbete, om våra beställningar, om oss på Clarex, aktuella händelser mm.

Just nu och som alltid på Clarex, så har vi en mängd olika arbetsprojekt pågång.
Ett lite större projekt är banderollbeställningen från Monier, där vi gör över 150 st digitaltryckta banderoller, som ska skickas till olika länder i Europa. 

Ett lite mer specialprojekt vi har nu, beställt av TAF Arkitektkontor, är att göra trädatorer, lasergraverade skärmar och tangentbord, i trä. Detta kanske egentligen inte kan kallas skylt utan mer designprodukt, men är inte något hinder för oss. Vi hjälper gärna till med att göra veklighet av designeridéer.

En annan typ av beställning just nu är en exklusiv receptionsskylt åt MTG, i akrylglas och detaljer i lackerad aluminium. Vi har tidigare fått en beställning på en identisk skylt åt MTG i Vilnius. De bestämde sig för att beställa en till, som vi ska skicka till MTG i Stockholm.

Dessa exempel är ett plock av projekt just nu, och visar hur pass olika beställningar vi får.

/Maria

Varför Clarex vill erbjuda kredit på skyltar



Sen vi startade Clarex 1990 så har det alltid varit vår ambition att erbjuda fina och exlusiva skyltlösningar. Man kan kortfattat säga att ju finare skylt vi har fått möjlighet att erbjuda  våra kunder, ju nöjdare har våra kunder blivit av flertalet anledningar.

En viktig anledning att man som företag vill exponera sig på sin bil, fasad, skyltfönster, mässa etc är för att man vill visa vad man står för, vilka typer av produkter och tjänster man tillhandahåller, man kan säga att skylen vid många tillfällen är det första intrycket som våra kunder förknippas med & förydligar deras image, vision etc, så en tex en fin kraftig mässingsskylt med en graverad elegant logotype visar att man är ett företag man kan förvänta sig att lita på och skall ge intrycket av att man inger förtroende samt stabilitet, en klassisk snirklig neonskylt av gammalt snitt visar då tex att företaget i detta exempel har funnits länge och har traditioner (erfarenhet) som man vill förmedla på ett tydligt vis, en stor röd tex ..tex 50% rea visar naturligtvis på att man säljer ut sina produkter till ett mycket förmånligt pris..Alla typer av exponeringar är viktiga för att visa vad man står för, vilken visjon företaget har och har haft, att man är ett företag som satsar trots att det är som nu dåliga tider, man kan säga att är det någon gång som det är effektivt och ger mycket valuta för pengarna så är det när det är lågkonjuktur, väl invisterade pengar nu ger en mycket bra avkastning på sikt, skylten, eller skyltarna är ett mycket bar sätt att visa att man är ett expansivt företag med långsiktiga planer för framtiden..

Dock så medför lågkonjukturen det med sig att våra företags likviditet ofta drabbas och långsiktiga marknadsföringsåtgärder faller till föga för korta snabba, en skylt är många gånger en investering som skall generera förtoende för företag på både lång som kort sikt, men då kassan tryter kan det man ibland kanske tvingas ta ett beslut och istället välja en lösning som man när det vänder skall byta ut (vilket naturligtvis inte blir så av flertalet skäl).

Nu kan vi som första skyltföretag i Sverige erbjuda en finasering av just den skyltlösning som ni annars kanche inte tyckte er möjlighet att investera i nu, då kostnaden skulle tas direkt & skyltens marknadföringsvärde snarare har en långsiktig effekt. Nu kan vi med hjälp av vår samarbetspartner Wasa Kredit erbuda våra kunder en finasering av skyltar, där man har möjlighet finansiera (leasa) sin skylt/ar på ett förmånligt sätt under 24 eller upp till 36 månader med ett restvärde på bara 5% eller 20% .Det glädjer mig mycket att vi nu kan hjälpa våra kunder att erbjuda skyltlösningar som man i dagsläget igentligen inte tycker att man är mogen för att investera i men som man nu trots dom bistra tiderna kan visa att man är en vinnare på alla de vis.

Vid tangentbordet: Robert Renz, VD och grundare av Clarex


Välkommen till Clarex blogg

Idag lanserar vi på Clarex vår nya blogg. Här kan du följa oss på Clarex i vårt dagliga arbete.

Clarex bildades 1990 av Robert Renz och Patrik Fagerström. Vi har genom åren fått stor och omfattande erfarenhet av skyltframställning i alla led och är idag en av Sveriges ledande leverantörer av skyltar. 1994 flyttade vi till vår nuvarande lokal på Dalagatan i Stockholm. Inom Clarex ingår även Rebuz Kidz, Clarex Agenturer och Clarex WebMT.

Vi har en ordinarie arbetsstyrka på tolv personer samt ett flertal samarbetspartners i Sverige och övriga Europa i enskilda projekt.

RSS 2.0